Svein-Erik Edvartsen

Svein-Erik Edvartsen er utvilsomt en av Norges mest kjente fotball– og ishockeydommere de siste 15 årene. Han var i 2017, og 2018 av FIFA og UEFA vært rangert som Norges nest beste fotballdommer.

I perioden fra 1994 til 2007 dømte Edvartsen ishockey, fra 2000 – da han var 20 år gammel – som hoveddommer i eliteserien. Edvartsen dømte NM -finalene i ishockey i 2004 og 2005, og var internasjonal hockeydommer i fem år hvor han dømte flere mesterskap for Det Internasjonale Ishockeyforbundet (IIHF). I 2007 ble han FIFA-dommer i fotball i svært ung alder, og sluttet da som ishockeydommer. Edvartsen hadde pr. september 2018 dømt 180 kamper i Eliteserien, han dømte cupfinalen for junior i 2006 mellom Rosenborg og Start, cupfinalen for herrer i 2011 mellom Brann og Ålesund, Fotball EM 2016 i Frankrike som AAR, 30 kamper i UEFA Champions League som AAR, flere internasjonale turneringer, og ca. 60 kamper selv som FIFA-dommer. Den siste internasjonale fotballkampen han dømte var VM-kval for A-landslag senior i Bosnia i mars 2017. Edvartsen har vært med og dømt store stjerner som Harry Kane, Christiano Ronaldo, Lionel Messi, Gareth Bale, Zlatan Ibrahimović, og Neymar for å nevne noen.

Edvartsen har jobbet som administrativt ansatt (fotball, ishockey og håndball) i alle organisasjonsledd i Norsk Idrett i 16 år, og har særdeles god kunnskap om idrettens organisering. Han har blant annet jobbet som dommer– og arrangementssjef i Norges Ishockeyforbund, daglig leder i Norsk Topphockey AS, administrerende direktør i Storhamar Dragons AS, administrerende direktør i Lørenskog Ishockeyklubb AS, prosjektleder i generalsekretariatet i Norges Fotballforbund, og seksjonsleder for samfunnsansvar i Norges Fotballforbund.

Parallelt med sin dommergjerning og sivil jobb, har Edvartsen holdt en rekke foredrag både for idretten og næringslivet. I foredraget «Fra politieskorte til cupfinalen» er stikkordene som følger:

• Oppturer og nedturer
• Hvordan behandle alle likt – men individuelt
• Konflikthåndtering
• Kommunikasjon
• Status i ulike idrettslag– ulikheter
• Mediehåndtering
• Hvordan takle press og stress
• Lederegenskaper

Svein-Erik Edvartsen har flere ganger erfart å «slå tilbake» etter motgang / store nedturer. Edvartsen er kjent for å holde morsomme og engasjerte foredrag med videoer og gode historier fra idretten generelt og fotballdømmingen spesielt.

I podkastene under kan du høre Edvartsen fortelle om hele sin historie:

September 2019:

April 2021:

Rull til toppen