Artist & Event

Børge Ousland

Ingen har gjort flere banebrytende ekspedisjoner i Arktis og Antarktis enn Børge Ousland. Hva skal til av vilje, mot og forberedelser for å klare det umulige? Bli med og la deg inspirere av Børges grensesprengende utfordringer.

Børges foredrag består av tre deler; klimaendringer, det å stå alene og teamarbeid.

På sin ferd gjennom Frans Josef Land med Thomas Ulrich i 2007, dokumenterte Børge store landskaps og is endringer som skyltes global oppvarming. Børge har siden 1994 utført istykkelesemålinger for Norsk polarinstitutt, og med sine tjue års erfaring er Børge blitt et viktig øyenvitne til klima endringene.

Børge er den eneste som har krysset både Nordpolen og Sydpolen alene. Ved å gjennomføre disse og andre krevende soloturer, har Børge vist hva som bor i den som vil nok. I sitt foredrag deler han sin oppskrift for å stå helt alene under ekstreme forhold og samtidig klare det umulige.

I 2006 ble Børge og Mike Horn de første som nådde Nordpolen i mørketiden uten etterforsyninger. Dette er en av de teknisk sett vanskeligste ekspedisjonene som noen gang har vært gjort til Nordpolen. Hvordan to sterke men svært forskjellige personligheter klarte å fokusere all sin energi på teamarbeid og seier ble nøkkelen til suksess på denne ekspedisjonen.

Kåret til beste foredrag av National Geographic Society

Utfordringene den legendariske polfareren Børge Ousland har møtt og overvunnet kan ikke bli stort mer intense. Den gripende historien han forteller fra sine eventyr–og den allsidige evnen til å revurdere underveis og likevel oppnå suksess–er verdifull lærdom for oss alle. Børge har også en fin sans for humor som gjør hans foredrag ikke bare slående men også morsomme og underholdende. Selv sammenlignet med noen av National Geographic sine andre beste foredragsholdere, valgte publikum Børge Ousland til sesongens beste foredragsholder. Andy van Duym, Director, National Geographic Live! National Programs & National Geographic Speakers Bureau.

Send forespørsel på Børge Ousland

"*" obligatorisk felt

Type arrangement?
Ønsker du tilbud på teknikk?
Ønsker du tilbud på prosjektledelse?

Skroll til toppen