Artist & Event

Anita Hegerland

Folkekjære Anita Hegerland har vært en nasjonalskatt i Norge i fem tiår. Jenta fra Sandefjord ble allemannseie i 1969, året etter tok hun Sverige med storm og i 1971 ble hun stjerne med stor S i de tysktalende landene! I løpet av de to kommende årene vil det bli betydelig oppmerksomhet rundtbarnestjernen – som senere en veldig populær artist hos et eldre/voksent publikum!

Anita Hegerland er aktuell som deltaker i Farmen Kjendis på TV2, som kommer tidlig i 2020. Hennes jubileum i Sverige og etterhvert Tyskland vil bli behørig markert gjennom konserter og ulike TV-show!

De siste årene har Anita Hegerland gjort langt over 100 konserter, hvert år, i Norge og Sverige. Hun kan bookes med fullt band eller med gitarist og/eller pianist – og i mange tilfeller har hun kombinert dette med å ta rollen som konferansier.
Hun er kjent for sin folkelige og elegante stil og møter sitt publikum med varme og glimt i øyet. Det blir alltid topp stemning der Anita kommer, og hun imponerer alle med sin praktfulle stemme.

Noen høydepunkter fra hennes innholdsrike karriere:

– Kun 8 år gammel tok lille Anita Norge med storm da hun kom ut med sin første plate, og ble tidlig omtalt som vidunderbarn pga. sin store musikalitet og stemmeprakt. “Alle” småjentene i Norge ville bli, kle seg og synge som Anita Hegerland. Hun var deres store idol.

– Bare 10 år gammel var hun verdens mestselgende kvinnelige barnestjerne sammen med superstjernen Michael Jackson. De solgte begge to millioner plater det året av sine største hits. Jackson i USA med singelen “Gotta be there” og Anita i duett med Roy Black med sangen skrevet til dem kalt “Schön ist es auf der Welt zu sein”. Låten som superstjernen Snoop Dogg ga ut en versjon av featuring Roy Black und Anita i 2006, og forøvrig ennå en av Tysklands største hits gjennom tidene!

– VG skrev på forsiden i februar 1972, da Anita ble Norges første millionselgende artist: Ingen annen norsk artist har vært i nærheten av slike salgstall som dette, hverken i Norge eller i utlandet.

– Anita Hegerland er Norges mestselgende soloartist på plate gjennom tidene. Hennes stemme har vært solgt på over 30 millioner plater over hele verden.

– Anita er også Norges første millionselgende artist, og det før A-ha.….!

– Hun var den første norske artisten som opptrådte i Tysklands største TV sending på 70-tallet, kalt Starparade med 28 millioner ukentlige TV-seere. Det skjedde i 1971.

– Anita har spilt hovedrolle i fem kinofilmer i Tyskland, Østerrike, Norge, England og USA.

– Hun har opptrådt for flere europeiske kongehus. I 2008 ble Anita invitert til fantastiske Wurzbürger Residenze slott i Tyskland for å opptre som kveldens høydepunkt sammen med Tysklands største, klassiske artister. Hun ble invitert av Dr. Auma Obama, søsteren til Barack Obama, som er stor fan av Anita.

– Anita har mottatt 28 platetrofeer for sitt store platesalg, og har som eneste skandinaviske artist sammen med ABBA, mottatt det prestisjetunge “Der goldene Löwe” trofeet fra RTL, Tysklands høyeste utmerkelse i musikk.

– I 1973 ble Anita kåret til Tysklands største artist av ukebladet STERN’s lesere. Samme ble hun kåret til årets kvinnelige vokalist i Norge av Det Nyes lesere.

Samarbeid med Mike Oldfield

I årene 1985-91 var hun en av hovedvokalistene til Mike Oldfield, og sang to av hans største og millionselgende hits. Sammen opptrådte de i mange av Europas største tv-show, bl.a. tre ganger i Tysklands største tv-sending “Peters Pop show», ut til 350 millioner TV-seere over hele verden hver gang.

Hun har jobbet i studio med bl.a. Stikkan Andersson, Rolf Løvland, Roy Black, Mike Oldfield, Bonnie Tyler, Simon Phillips (TOTO), Nik Kershaw, Robin Millar (SADE), Gary Wallis(Pink Floyd), Alan Parsons, Ronni Le Tekrø, Hanne Sørvaag og Billy Burnette.

I august 2018 gjorde hun stor suksess i Sverige da hun opptrådte i Sveriges mest populære TV-show “Allsång på Skansen”, som SVT sender “live” til hele Norden. Aftonbladet roste Anitas opptreden og skrev at det var en suksess.

Nå er Anita Hegerland tilbake for fullt etter noen års pause fra musikken etter å ha prioritert sine tre barn.

Send forespørsel på Anita Hegerland

"*" obligatorisk felt

Type arrangement?
Ønsker du tilbud på teknikk?
Ønsker du tilbud på prosjektledelse?

Skroll til toppen