om

Anita Hegerland

Åtte år gammel debuterte Anita Hegerland som plateartist i Norge, året etter fulgte Sverige og i 1971 ble hun en megastjerne i Tyskland, Østerrike, Sveits og Be-Ne-Lux! Anitas musikalske CV fra hennes første år som artist inneholder en rekke sanger som har en helt spesiell plass i folks hjerter og fortsatt elskes av mange.

På 80-tallet innledet hun en «voksen-karriere» som pop/disco artist med bl.a. tre albumutgivelser og etterhvert et langvarig samarbeid med Mike Oldfield, som hun i mange år også var samboer med. Sammen har de to barn. Anita og Mike Oldfield hadde to millionselgende hits på 80-tallet, «Pictures In the Dark» og «Innocent». Hun var også vokalist på tre av Oldfields album.

I 2011 slapp Anita ut album “Starfish” med Ronni Le Tekrø som produsent og gitarist. Hennes foreløpig siste album “45 år/Jahre/Years in Music”, det 18. i rekken, ble utgitt i 2016. Anita Hegerland er en av Norges mestselgende soloartister. Hun har solgt over 7 millioner soloplater, og i tillegg har hennes stemme har vært utgitt og solgt på over 23 millioner samleplater over hele verden! Anita har mottatt 28 platina- diamant- gull- og sølvplater for sitt platesalg. Hun har dessuten fått flere andre utmerkelser og har tre ganger blitt utnevnt til Årets mest populære artist i både Tyskland og Norge.

kontakt oss knapp