Solfrid Heier

Solfrid har en allsidig bakgrunn og bred erfaring innen teaterfaget. Hun begynte som 17 åring på Oslo Nye Teater og har i en lang årrekke arbeidet ved de fleste av teatrene i Oslo som – Edderkoppen Teater, Det Norske Teatret, Chat Noir, Chateau Neuf, Riksteatret i 8 år, Trøndelag Teater, Teater Ibsen og Stockholms Stadsteater etc. Solfrid Heier har også hatt sentrale roller i en rekke norske filmer og TV-serier.

Rollene har vært mange og varierte fra komedier, farser, musikaler og drama. Som veteran innen yrket har hun arbeidet med de fleste av våre mest kjente artister og skuespillere som Rolv Wesenlund, Harald Heide Steen, Aud Schønemann, Arve Opsahl, Niels Voght, Wenche Myhre og Jan Teigen i noen av de store oppsetningene på Chateau Neuf som ute av drift Sweet Charity og Charleys Tante. For ikke å nevne tv- serier som Mot i brøstet, Karl & Co, Offshore og Hotel Cæsar. Revyer på Chat Noir og Edderkoppen Teater, pluss 12 norske spillefilmer. Sin første soloforestilling spilte hun for fulle hus på Det Åpne Teater: Alkymisten av Paulo Cohelo som hadde premiere på Det Åpne Teater 1989 og nypremiere på Christiania Teater i Oslo 2007. Forestillingen har høstet flotte kritikker over alt hvor den har vært spilt. Nå er hun i gang med sin andre soloforestilling. Humorforestillingen Kleopatra på Biltur som har vært spilt på Gamla Konsert & Scene høsten 2019 til stor begeistring for publikum!

Kleopatra på biltur

En humorforestilling om selvutvikling, nysgjerrighet pyramider og vafler. Solfrid Heier spiller rollen som Vivi: En åpen og nysgjerrig kvinne som elsker det alternative og som tipper litt over i begeistring og i originale løsninger. Kleopatra på Biltur er en humorforestilling om å bli den beste versjonen av seg selv. Mer enn noen gang flommer media over av kurs og tilbud om alt mellom himmel og jord. Selvutvikling er i vinden som aldri før – hvordan man skal lære seg gode verktøy for å få et flott liv, og hvordan man selv kan løse de fleste problemer. Solfrid har vært en av de som har fått med seg det meste. Dette skulle en gang bli et spennende foredrag, men gjennom et samarbeid med humor-forfatter Kåre Nybakk, har hennes egne historier blitt omarbeidet til en forrykende festlig humorforestilling hvor kunnskapen er relevant, men hvor hovedpersonen stadig havner i de mest absurde og komiske situasjoner. ”Kleopatra på Biltur” kan egne seg veldig godt som en oppkvikkende avslutning på en lang dag med mye faglig innhold.

Kleopatra på biltur «light»

Utdrag fra forestillingen kan også brukes som innslag under ditt arrangement. De består av små historier som lett kan plukkes ut og benyttes i diverse sammenhenger. Et utdrag på 20 minutter har bl.a. vært spilt på Det Norske Teatret og i Kunstnerforeningen. De fikk seg en god latter.

Rull til toppen